Našli ste pravidlá porušujúci príspevok alebo nefunkčný odkaz? Nahláste ho tlačidlom:
|
| Autor |
Správa |
Orbis
V.I.P

Založený: 24 november 2007 Príspevky: 845 Poďakovaní 60 v 50 Príspevkoch
|
Zaslal: Št apríl 10, 2008 5:47 pm Predmet: Miliónty vírus už tento rok! |
|
|
Počítačové vírusy sú na svete už viac ako 23 rokov. Za posledných 6 mesiacov bolo vytvorených 25 % všetkých vírusov. Niektoré z nich veľmi ničivé, iné menej. Približne 87 % z týchto vírusov neprežilo dlhšie ako zopár hodín vďaka rýchlosti a kvalite algoritmov antivírusových spoločností.
Každopádne, ak všetko pôjde tak ako doteraz a nenastane žiadna markantná zmena, zaznamenajú antivírusové spoločnosti tento rok miliónty vírus. V dnešnej dobe zažíva malware biznis krušné časy. Na trhu je obrovské množstvo antivírusových a analytických spoločností, ktoré tvorcom malwaru permanentne dýchajú na chrbát. Veľká časť malwaru je zastavená skôr, ako sa dokáže čo i len trošku rozšíriť. Denne vznikajú a prakticky aj zanikajú stovky vírusov. Len tie najsofistikovanejšie prežijú v tejto „divočine“.
Pred piatimi rokmi obsahoval približne každý 40. e-mail infikovanú prílohu. Dnes je to inak, infikovanú prílohu obsahuje približne každý tisíci e-mail, pretože takmer každý e-mailový server obsahuje množstvo obranných prostriedkov proti spamu a vírusom, vďaka čomu je majoritná časť malwaru odchytená už tam. Ak sa však podarí prekĺznuť cez tento filter, vírus je takmer vždy zastavený na klientskom počítači. Takisto internetová gramotnosť je dnes oveľa vyššia (síce stále nedostatočná) ako pred 5 rokmi.
Väčšina bežných používateľov však týmto číslam neverí a tvrdia, že v poslednom čase nezachytili žiadnu vírusovú aktivitu. Dnes však malware nie je konštruovaný na ničenie, ako to bolo v minulosti, ale na vytváranie ziskov, a preto platí pravidlo: dobrý malware je skrytý malware. Čím dlhšie sa dokáže skrývať pre „zrakom“ majiteľa počítača, tým dlhšie dokáže tvorcovi prinášať zisk.
Takisto spôsob infikovania počítačov sa rapídne zmenil. Zatiaľ čo v minulosti tvorcovia vírusov stavili na prenos médiami alebo e-mailom, dnes sú „in“ infikované súbory známych programov, ako napríklad nedávno FlashGet, alebo infekcia známych stránok kódom XSS.
|
|
|
Odkazy
|
|
|
siticko2
Prezerateľ
Založený: 06 október 2007 Príspevky: 3 Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch
|
Zaslal: St november 12, 2008 7:43 pm Predmet: |
|
|
Tak to mozem len potvrdit, lebo uz som skusal fakt vselijake antiviry, ktore su udajne rovnako spolahlive ako komercne, ale nie vzdy je to pravda. Ja osobne davam hlas tiez ESET-u, a to z dvoch dovodov: lebo je to jeden z najkvalitnejsich antivirov vo svete, a preto, lebo je to pravy slovensky vyrobok.
|
|
|
dominatormoneyflow
Mierne pokročilý

Založený: 09 jún 2007 Príspevky: 433 Poďakovaní 4 v 4 Príspevkoch
|
Zaslal: Št november 13, 2008 11:36 pm Predmet: |
|
|
a co ked vam poviem ze najlepsi virus na svete je AVG ? vyrabany na SK je to slovensky produkt takze tak :) a podla vyskumov je eset na 12mieste, a AVG je na prvom :) vyraba sa v ANG ale ked sa kupi je aj v slovencine :) ci nekdo na cieerno stiahne ale nefunguje potom na 100% :D bo to zistia
|
|
|
M!ško
Pokročilý
Založený: 11 október 2008 Príspevky: 698 Poďakovaní 74 v 31 Príspevkoch
|
Zaslal: Pi november 14, 2008 9:10 am Predmet: Re: Miliónty vírus už tento rok! |
|
|
mno tak z tejto informacie som aj ja dost prekvapeny...
tiez som si myslel ze virusy ´´existuju´´ menej rokov...
z akej www stranky mas tuto informaciu ??
|
|
|
petko852
Prispievateľ

Založený: 08 október 2008 Príspevky: 188 Poďakovaní 25 v 15 Príspevkoch
|
Zaslal: Pi november 14, 2008 2:18 pm Predmet: |
|
|
Ja som mal za tento rok iba 6 trojskich konikov.Ale nebolo to nic vazne
|
|
|
korbatono
Začiatočník
Založený: 26 apríl 2008 Príspevky: 13 Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch
|
Zaslal: Ut január 20, 2009 5:38 pm Predmet: |
|
|
| dominatormoneyflow napísal: |
| a co ked vam poviem ze najlepsi virus na svete je AVG ? vyrabany na SK je to slovensky produkt takze tak :) a podla vyskumov je eset na 12mieste, a AVG je na prvom :) vyraba sa v ANG ale ked sa kupi je aj v slovencine :) ci nekdo na cieerno stiahne ale nefunguje potom na 100% :D bo to zistia
|
tak tak tak. Ja mám AVG8, samoz. platený, a viem o všetkom čosa deje v PC.
apropo: NOD je dobrý preto, lebo sa da každý mesiac obnovovať za dara.
Nie je to podozrivé. ----na solidaritu neverim----
|
|
|
Non
V.I.P
Založený: 31 august 2008 Príspevky: 1232 Poďakovaní 103 v 98 Príspevkoch
|
Zaslal: Ut január 20, 2009 7:55 pm Predmet: |
|
|
Aj ja som sa nedávno stretol na nete s hodnotením antivírov ( neviem už konkrétny zdroj ) a tam tiež obstál najlepšie AVG kdežto NOD nič moc, čo ma nepotešilo, keďže som vlastníkom dvojročnej licencie Eset Smart Security. Mne však slúži dobre, zatiaľ som spokojný.
|
|
|
zetor468
Častý prispievateľ

Založený: 29 október 2007 Príspevky: 107 Poďakovaní 1 v 1 Príspevkoch
|
Zaslal: Pi máj 22, 2009 1:36 pm Predmet: |
|
|
ja mám ESET Smart Security a ešte som nemal žiaden závažný problém, verím im
|
|
|
zimby
Začiatočník

Založený: 11 september 2009 Príspevky: 21 Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch
|
Zaslal: Po február 15, 2010 9:25 am Predmet: |
|
|
tak je to teraz zle...aj ked ja mam tiez doma plno doplnkou a antivyrakov, ale nestaci to...uz vsetky blbnu.... este ked som zacinal mal som kaspersky. soamrina vela miesta zabera a potm starsne spomaluje PC a nic nezachytava. potom som mal norton. ten bol z vymakany....ale plati sa za nho. medzi tym som mal aj aviru to je vynikajuci antivirak vsetko skenoval hned na zaciatku zapnutia pc robil kontrolu ale po 2 mesiacoch sa vyparil. ani len odkaz z nemal tak som hladal iny. potom som mal avast....asi 3 roky siel bezchybne. ale asi pred pol rokom som mal vela virusov z CS-ka a inych hier aavast nerozpoznal virus a infikovany priecinok virus a tak mazal vsetko az kym nezmazal systemove priecinky Windowsu...vlastne avast bol virusom. a teraz mam eset. ide v pohode , aktualizuje sa da asa to ale uz ma ntiez nebavi
|
|
|
kloni24
Prezerateľ
Založený: 15 máj 2010 Príspevky: 1 Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch
|
Zaslal: Ne máj 16, 2010 12:39 pm Predmet: |
|
|
Co sa tyka mojej 15 rocnej PC kariery, prvy krat som sa stretol s virusom hned po dvoch tyzdnoch pretoze som si doniesol na diskete nejaku hru helikoptery a chytil som virus. Odvtedy som presiel radou roznych antivirov, antispamov, antimalware a podobnymi vecami. Nič nieje 100percentné, pokiaľ nemáte aktualizovanú databázu aspon kazdy den. Dlhu dobu som pouzival Nod 32, potom som presiel na Avast, nakoniec na AVG a asi pred 3 rokmi som sa vratil spatky k firme Eset a pouzivam Smart Security licencovany. Je to špička medzi antivirmi, neviem odkial bol clanok z predchadzajuceho blogu ale urcite chcel autor nahrat AVG-cku... No... ako sa hovori, darovanemu konovi na zuby nehlad. Spojenie Eset Smart Security spolu s programom SpyBot mi 100 percentne zarucuje uz dlhu dobu ochranu mojich osobnych udajov a dat :)
|
|
|
Odkazy
|
|
|
|
|
|