Založený: 10 november 2007 Príspevky: 814 Poďakovaní 186 v 115 Príspevkoch
Zaslal: Ut október 24, 2017 8:23 pm Predmet: Evka a Lenka Bacmaňákové
Evka a Lenka Bacmaňákové pochádzajú z obce Oščadnica a folklóru a ľudovej hudbe sa venujú už odmalička. Na začiatku sestry účinkovali v miestnom folklórnom súbore ako tanečníčky, speváčky a taktiež pôsobili aj v drevenej muzičke folklórneho súboru. Neskôr sa začali venovať hre na heligónku a s týmto nástrojom s čoraz väčším úspechom reprezentujú svoju obec doma i v zahraničí. Keď sestry Evka a Lenka spustia svoju hru na heligónkach, na ktorých sa naučili hrať samé, človek cíti zimomriavky po celom tele. A úžasné je, že svojou hudbou a spevom očaria ľudí všetkých vekových kategórii. V ich hre a výraznom speve cítiť charizmu a obrovskú lásku k hudbe . A možno preto sa často pri ich hre a speve človek pozastaví a na pár minút zabudne na túto rýchlu a uponáhľanú dobu. Staršia generácia si nostalgicky zaspomína na časy svojho detstva a mladosti, mladých ľudí možno napadne myšlienka aké to muselo byť, keď sa ľudia v minulosti len tak stretli a spolu si zahrali a zaspievali..... Hoci dnes už takmer vôbec po poliach a roliach nepočuť ozveny krásneho spevu mužov a žien, sestry Bacmaňákové nezabudli na svoje dedičstvo po predkoch a posúvajú ďalej krásne kultúrne bohatstvo slovenského národa.
Evka a Lenka Bacmaňákové - 1.
INFO: CD obsahuje 15 krásnych piesní v podaní sestier , výber piesní je nielen z regiónu Kysúc, ale z celého Slovenska. Ako hosť zaspieval aj skvelý harmonikár a spevák Daniel Smolka. Ďalej sa na ňom podieľali aj ďalší výborní muzikanti ako: Peter Torák (husle), Peter Hrubý (akordeón), Vladimír Kubalák (gitara), Martin Koza (basová gitara), Rudolf Maják (bicie), Tomáš Kmeť (hudobná a zvuková réžia, mix a mastering). Piesne v rytme valčíka a polky sú obohatené o výrazný spev a o niekoľko ďalších hudobných nástrojov. CDje modernejšieho štýlu, aby si našlo miesto aj medzi mladšími poslucháčmi.
Rok vydání / Release date: 2014
Žánr / Genre : Folklór / Folklore
Datový tok / Bitrate: 320 kbps CBR
Formát / Format: MP3
Velikost / Size: 131 MB
01. Aká je to potajomná láska
02. Tajilam, tajilam
03. Ja som to dievčatko
04. Kázala mi mati
05. Jedna ruža, dve ruže
06. Nad našum zogrudkum - Nečudujte se
07. Porezala som sa
08. Tam hore na vŕšku
09. Majorán
10. Za hájičkom
11. Mamko moja komináre idú
12. Dolina, dolina
13. Chodila som po záhrade
14. Jedna hodinečka
15. Mám ja hrušku - Ešte som sa neoženil
INFO: Hostia: heligonkár Marián Šišovský, Fatranská muzika. Na CD nájdete okrem známych ľudových piesní aj autorské z tvorivej dielne ich priateľov. Piesne v rytme valčíka a polsky sú obohatené o výrazné spevy a ďalšie hudboné nástroje.
Rok vydání / Release date: 2016
Velikost / Size: 136 MB
BEZ HESLA / NO PASS
01. Keby ja vedela
02. Prešiel som ja hory doly
03. Prenešťastný osud môj
04. Keď som išla chodníčkom
05. A dze idzeš Helenko
06. Krjačok ľalijovij
07. Jednej dcéry mamka
08. Když jsem šel v Praze - Včera jsem tě čekala
09. Červená ruža
10. V svojom osemnástom roku - Nedám sa ja nedám
11. Začal som k Vám chodiť
12. Kalina, malina
13. Tri razy kukulienka
14. Na Orave dobre
Bonus:
15. Kysucké srdcia
INFO: Tretie CD populárnej heligonkárskej dvojice Evky a Lenky Bacmaňákových a zároveň debutový album hudobného zoskupenia Zbojná, ktoré okrem spomínaných sestier Bacmaňákových tvoria akordeonista Daniel Smolka, heligonkár Marián Šišovský a bubeník Radoslav Skupeň. Tentokrát vsadili hlavne na známe či menej známe ľudové piesne, značnú časť ktorých tvoria ľudovky pochádzajúce z východu Slovenska. Okrem toho v závere CD možno nájsť aj dve modernejšie skladby z autorskej dielne Tomáša Kmeťa. Tento album určite nesmie chýbať všade tam, kde má zavládnuť dobrá nálada a celkom iste poteší aj tých, ktorí chcú siahnuť po menej známych regionálnych piesňach.
Rok vydání / Release date: 2017
Velikost / Size: 102 MB
BEZ HESLA / NO PASS
01. Na kopečku stála
02. Milá moja na mašine šila
03. Ej, beťár ja dzivočka
04. Borievka
05. Kysučanka
06. Keď ma srdce bolí
07. Spod toho javora
08. Za gurami, za ľasami
09. Oj, mamičko, mamko
10. Bolo to z večera krásne
11. Staré dievky, čo robíte
12. Keď som išiel hore Poľanu
13. Kone moje vrané
14. Na koníčku
15. Kysucou stvorená
Nespamujte do témy,žádosti o reUP a jiné pouze přes SZ !!!
Nemôžete pridávať nové témy do tejto sekcie. Nemôžete odpovedať na témy v tejto sekcii. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tejto sekcii. Nemôžete mazať svoje príspevky v tejto sekcii. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Upozornenie: Tato stránka služi výhradne ako diskúsne fórum prinášajúce množstvo informácií, rád, recenzií a návodov a je vám umožnené použivať ju len pre tento účel! Nevyúživajte túto stránku k uverejňovaniu akéhokolvek materiálu ku ktorému nemáte legálne opravnenie, alebo nie ste jeho vlastníkom. Prevádzkovatel tejto stránky odmieta akúkolvek zodpovednosť za vami uverejnené odkazy alebo materiál v rozpore so zákonom! Akékolvek šírenie autorsky chránených diel bez súhlasu autora je trestné!
V prípade najdenia nelegálneho obsahu nás prosím okamžite kontaktujte.