Založený: 10 november 2007 Príspevky: 814 Poďakovaní 186 v 115 Príspevkoch
Zaslal: Po august 20, 2018 10:07 am Predmet: Stropkoviani
Vznik ľudovej hudby Stropkoviani v súčasnom zložení sa datuje na r. 2012. Hudba Stropkovianov nie je orientovaná na čistý autentický folklór. Snažia sa o to, aby hrali to, čo ľudia v dnešnej dobe chcú počuť a čo sa páči mladým ľuďom. Preto do piesní pridávajú rôzne modernejšie motívy od perkusií, cez gitaru až po počítačové podklady. Zároveň pri výbere piesní uprednostňujú tie, ktoré majú v sebe melodickosť a rytmiku, aby upútali poslucháča. Od svojho vzniku skupina odohrala nespočetné množstvo vystúpení a spoločenských akcií doma, ale aj v zahraničí od Grécka, cez Nemecko, Česko, Španielsko, Portugalsko, či Poľsko. Ako ĽH sa podieľali na vzniku ďalších troch CD a to pre FSS Olšavan, Duo Domaša a heligonkárku Vlastu Mudrikovú.
ĽH Stropkoviani – zo Stropkova parobci
INFO: prvé profilové CD, piesne sú zmesou ľudových rusínskych, šarišských, zemplínskych ale aj rómskych piesní, ale nejde len o klasické "ľudovky", keďže hudobný dojem, ktorý z nich cítiť je špecifický a tradičný pre ľudovú hudbu Stropkoviani. CD obsahuje 27 piesní v 12 trackoch. Na CD okrem členov kapely a Ondreja Palubu vystupujú aj hostia, a to Daniel Andrijko na viole, Mário Gapa Garbera, saxofonista z IMT Smile a Sylvia Kopčakována flaute.
Rok vydání / Release date: 2016
Žánr / Genre : Folklór / Folklore
Datový tok / Bitrate: 320 kbps CBR
Formát / Format: MP3
Velikost / Size: 124 MB
BEZ HESLA / NO PASS
01. Oj, ty Haľu - Smereko
02. Oj, švekričko moja - Ej poslala ma švekra
03. Od včera večara
04. Vydávali cigánku - Hej romale - Ľoľi ľoľi paradička - Andro Verdan
05. Javornik, Javornik - Moja mila, na mašine šila
06. Sviť misjačku - Oj, na hori tri topoli - Oj,čorna, ja si čorna
07. Hura, hura,šiva skala - Ej,čarny ši jak cigan - Ej, Stropkovské dzivčata
08. Ukrajino, kraju mi
09. Žulte uhorky - Neveľo som chodzil - Zo Stropkova parobci
10. Pomož mi Božičku - Javorovo lisťa - Ej,hoj spivajte ďivčata
11. Takéto Janička
12. Stropkoviani hadzi - Šofere, šofere
Nespamujte do témy,žádosti o reUP a jiné pouze přes SZ !!!
Nemôžete pridávať nové témy do tejto sekcie. Nemôžete odpovedať na témy v tejto sekcii. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tejto sekcii. Nemôžete mazať svoje príspevky v tejto sekcii. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Upozornenie: Tato stránka služi výhradne ako diskúsne fórum prinášajúce množstvo informácií, rád, recenzií a návodov a je vám umožnené použivať ju len pre tento účel! Nevyúživajte túto stránku k uverejňovaniu akéhokolvek materiálu ku ktorému nemáte legálne opravnenie, alebo nie ste jeho vlastníkom. Prevádzkovatel tejto stránky odmieta akúkolvek zodpovednosť za vami uverejnené odkazy alebo materiál v rozpore so zákonom! Akékolvek šírenie autorsky chránených diel bez súhlasu autora je trestné!
V prípade najdenia nelegálneho obsahu nás prosím okamžite kontaktujte.