teplotne cidlo ventilatora - download, online

Nápoveda • Pravidlá fóra • Hľadať • Zoznam užívateľov • Kontakt • Moja IP • Môj profil • Stahuj z FastShare.cz • Prihlásenie
Sponzorské žrebovanieRegistrácia • Väzenie • Nastavenia • Súkromné správy
Top ponuka, spičkové domy na kluč za super ceny! Individuálny pristup k zákaznikovi, profesionálne riešenia na mieru. Klik pre viac info


teplotne cidlo ventilatora

 LinkChecker
                                                 Našli ste pravidlá porušujúci príspevok alebo nefunkčný odkaz? Nahláste ho tlačidlom:                 Zobraziť predchádzajúcu tému Zobraziť nasledujúcu tému
Autor Správa
lacream
Začiatočník



Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 12
Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Pi júl 10, 2009 2:28 pm    Predmet: teplotne cidlo ventilatora Odpovedať s citátom
Pozdravujem vas a obraciam sa na vas o radu a to.Zakupil som si ventilator do skrine Enermax UCEV9 a je na nom teplotny senzor,ja by som potreboval vediet,kde sa ma tento senzor,snimac umiestnit,alebo pripevnit,aby fungoval co najlepsie.Za pomoc vam vopred dakujem. :idea: :?: dash1:
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Non
V.I.P



Založený: 31 august 2008
Príspevky: 1286
Poďakovaní 115 v 110 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Pi júl 10, 2009 3:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom
Vo všeobecnosti teplo stúpa nahor, takže najteplejšie bude v skrinke niekde hore a tam by som začal. Potom uvidíš, ako to funguje a môžeš ho dať niekde inde, chce to skúšať. Záleží od cirkulácie vzduchu v tvojej skrinke. Keď ho dáš niekde, kde vzduch nebude cirkulovať, teplota tam bude prakticky rovnaká a čidlo na ventilátore ti bude tak nafigu. Je ťažko ti poradiť, nepíšeš, čo za skrinku máš, aké ventilátory už v nej máš, kde chceš umiestniť tento nový ventilátor, neuvádzaš teplotu komponentov, zostavu.
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorové WWW stránky
Za príspevok poďakoval: lacream
lacream
Začiatočník



Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 12
Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Pi júl 10, 2009 4:15 pm    Predmet: re Odpovedať s citátom
Tak,skrinu mam asi zrejme klasicku zo zdrojom umiestnenym vzadu hore,zakladna doska je Gigabyte GA-VM900M ,chladic procesora je Intel a chladic skrine je ten Enermax UCEV9,ktory je taktiez vzadu pod zdrojom v skrinke.Podla Speedfan mam otacky chladica procesora CPU Fan 879RPM ,System Fan 1500 RPM,System ma teplotu 49 °C , CPU 24,AUX 28,HDD 30, CORE 0 46, CORE 1 46 , CORE 50°C a je tam simbol plamienka.Od kedy som tam dal ten Enermax tak ta teplota CORE stupla o 3°C takze som tam mal cca 47°C.Cakal som ,ze to pri kupe vecsieho ventilatora klesne.No a nakoniec mam este jeden ventilator,ktory som sam pridal na nasavanie vzduchu z rucnou regulaciou otacok,neviem ci ten teraz nerobi tu vsetku zmanu z dobreho na horsi.To je asi tak vsetko.Bude sa dat takto poradit ? Dakujem. dash1: dash1: dash1:
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Non
V.I.P



Založený: 31 august 2008
Príspevky: 1286
Poďakovaní 115 v 110 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Pi júl 10, 2009 5:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom
Evidentne si narušil prúdenie vzduchu v skrinke. Fungovať by malo tak, že spredu zdola nasávaš chladný vzduch a najčastejšie cez zdroj teplý vzduch vyfukuješ zozadu zhora. Prídavný ventilátor sa umiestňuje pod zdroj, lepšie riešenie je dať ho hore na strop skrinky, tam je najväčšia koncentrácia horúceho vzduchu. Ten ventilátor na nasávanie vzduchu spredu by som tam vôbec nedával, zrejme cirkulácii nepomáha. Z mojej skúsenosti viem, že ani ten zadný moc teplotu v skrinke nezníži. Inak tie teploty čo uvádzaš, sú dosť dobré, takže by som si starosti na tvojom mieste nerobil. Tie teploty, predpokladám, sú v pokoji, chcelo by to aj po záťaži. Nejde mi do hlavy teplota CORE 50°C, čo tam uvádzaš, keďže CPU máš 24°C, neviem, čo za teplota to je, keďže CORE0 a CORE1 sú teploty jadier a tie musia byť zákonite vyššie, ako teplota chladiča procesora ( a teda aj procesora ).
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorové WWW stránky
lacream
Začiatočník



Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 12
Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Pi júl 10, 2009 6:03 pm    Predmet: re Odpovedať s citátom
tiez to nechapem,ale je to v speedfane,stale 50°C,zrejme by to chcelo zvysit otacky chladica ventilatora cpu,mne sa 800RPM zda malo,no neviem kde ich zvysim,alebo ako sa to da.Ten pridavny ventilator mi praveze znizil teplotu aj skrine aj HDD aj CPU,ale chce to viac.Prosim porad.Daakujem dash1:
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
lacream
Začiatočník



Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 12
Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Pi júl 10, 2009 6:08 pm    Predmet: re Odpovedať s citátom
tie teploty v speedfane su pravdive ??? kontroloval som to aj v evereste ult.edit. su take iste...hm ,takze jedine zvysit otacky toho chladica cpu,len ako...co Ty na to ???
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Non
V.I.P



Založený: 31 august 2008
Príspevky: 1286
Poďakovaní 115 v 110 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Pi júl 10, 2009 6:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom
Máš tam určite automatickú reguláciu otáčok ventilátora procesoru. Ak sa ti zvýši teplota, otáčky sa automaticky zvýšia, chce to zohriať procesor cez nejaký benchmark, napríklad Sandru. Potom posleduj otáčky a uvidíš. K tej základnej doske by si mal mať nejaký program, kde sa dá sledovať teplota procesora, otáčky ventilátora a dá sa to tam aj nastaviť. Musíš ho nájsť a použiť. Tam sa dozvieš skutočnú teplotu procesoru aj otáčky ventilátora, Speedfan môže ( ale NEMUSÍ ) skreslovať. Malo by sa to dať nastaviť aj cez BIOS.
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorové WWW stránky
Za príspevok poďakoval: lacream
lacream
Začiatočník



Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 12
Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Pi júl 10, 2009 6:18 pm    Predmet: re Odpovedať s citátom
nasiel som to v BIOSE su tam otacky a teploty,skusal som to nejako zmenit,ale absolutne ma k nejakym zmenam nepusti,ked chcem kliknut na otacky ventilatora,stale to preskoci na dalsiu polozku,co mam robit,uz mi rastu rohy,cely den sa stym babrem
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Non
V.I.P



Založený: 31 august 2008
Príspevky: 1286
Poďakovaní 115 v 110 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Pi júl 10, 2009 9:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom
Myslím, že Speedfan by to mal tiež zvládnuť. Ale isto to zvládne utilita od výrobcu základnej dosky. Len ju nájdi alebo ju nainštaluj z CD ku doske.
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorové WWW stránky
Za príspevok poďakoval: lacream
lacream
Začiatočník



Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 12
Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch

PríspevokZaslal: So júl 11, 2009 8:15 am    Predmet: Re Odpovedať s citátom
V speedfane to nejde uz som to skusal,ozaj,ta teplota co speedfan ukazuje na Core 50°C v Evereste je to Dioda GPU 50°C ,je ta teplota v poriadku ? Bios mi ukazuje teplotu Core 30°C. Co sa tyka cd ku doske,tak to som nemal pri kupe PC.
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Non
V.I.P



Založený: 31 august 2008
Príspevky: 1286
Poďakovaní 115 v 110 Príspevkoch

PríspevokZaslal: So júl 11, 2009 11:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom
GPU 50°C je teplota grafického jadra. Je úplne v poriadku. Len by si si mal zmerať teploty v záťaži. Potom sa uvidí.
EDIT: Stavte si za 50€ úplne bez rizika. Keď netrafíte vrátime vám vklad
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_DownloadFile.aspx?FileType=Utility&FileID=86

Je to utilita na sledovanie teplôt, ventilátora, ovládanie a pretaktovanie. Tiež mám Gigabyte a funguje to.

Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorové WWW stránky
Za príspevok poďakoval: lacream
lacream
Začiatočník



Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 12
Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch

PríspevokZaslal: So júl 11, 2009 11:54 am    Predmet: re Odpovedať s citátom
Prosim Ta,viem,ze ma mas uz dost,ale este maj trosku strpenia,verim,ze sme blizko vyriesenia zahady.Nainstaloval som tu ulitu no funguje v nej iba cast : CPU, Graphic a HW Monitor.to ostatne vyzera byt zablokovane.Nieje to niekde zapnute v biose na automaticke nasavenie otacok,alebo kde moze byt problem.V casti HW posuvam s posuvnikom asi na zvecsenie otacok ventilatora CPU no absolutne nereaguje,takze asi fakt automatika.Porad PLS. dash1:
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Non
V.I.P



Založený: 31 august 2008
Príspevky: 1286
Poďakovaní 115 v 110 Príspevkoch

PríspevokZaslal: So júl 11, 2009 7:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom
No, neviem, nemôžem nikde nájsť knižku k mojej základovke, budem musieť pozrieť do BIOSu, ešte sa ozvem. Ale chcelo by to záťažový test a pozerať na otáčky ventilátora chladiča procesoru, či sa menia a ako. Ale to musíš ty.
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorové WWW stránky
Za príspevok poďakoval: lacream
Non
V.I.P



Založený: 31 august 2008
Príspevky: 1286
Poďakovaní 115 v 110 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Ut júl 14, 2009 9:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom
Takže tie automatické otáčky asi nezmeníš. Máš možnosť kúpiť nejaký regulačný panel, ktorým ovládaš ventilátory ručne pomocou potenciometrov najčastejšie umiestnených na prednej 5a1/4 pozícii, prípadne nejaký elektronický. V BIOSe máš akurát možnosť PWM a Voltage reguláciu.
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorové WWW stránky
lacream
Začiatočník



Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 12
Poďakovaní 0 v 0 Príspevkoch

PríspevokZaslal: Ut júl 14, 2009 9:46 pm    Predmet: re Odpovedať s citátom
...ale da sa to krasne...http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=36284 9:
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejsť na:   
Nemôžete pridávať nové témy do tejto sekcie.
Nemôžete odpovedať na témy v tejto sekcii.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tejto sekcii.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tejto sekcii.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.

TOPlist

TOPlist TOPlist TOPlist

Upozornenie: Tato stránka služi výhradne ako diskúsne fórum prinášajúce množstvo informácií, rád, recenzií a návodov a je vám umožnené použivať ju len pre tento účel! Nevyúživajte túto stránku k uverejňovaniu akéhokolvek materiálu ku ktorému nemáte legálne opravnenie, alebo nie ste jeho vlastníkom. Prevádzkovatel tejto stránky odmieta akúkolvek zodpovednosť za vami uverejnené odkazy alebo materiál v rozpore so zákonom! Akékolvek šírenie autorsky chránených diel bez súhlasu autora je trestné!

V prípade najdenia nelegálneho obsahu nás prosím okamžite kontaktujte.

contatore visitewebsite counter

Odkazy: Internet, Vyšívané osušky, Vtipné tričká, Vtipné darčeky, Upload obrázkov
[ Doba načítania stránky: 0.2 sekúnd ] :: [ 46 dotazov ]
Powered by php.B.B. © php.B.B. Group © Best4you.sk 2007-2019